Waterreinigingsmiddelen

Vijverfilters en skimmers helpen u uw vijverwater helder te houden. Maar toch, anders dan in de vrije natuur is voor een natuurlijk evenwicht binnen uw vijver nog een extra handje hulp nodig.
Vijverwater is immers niet gewoon zuiver water, het bevat behalve zuurstof en koolstofdioxide ook voedingsstoffen, kleine organismen en nog veel meer. Deze bestanddelen maken uw vijver 'levend' en dus een perfecte plek voor vissen en planten. Om uw vijver en haar 'bewoners' in optimale conditie te brengen en te houden, vindt u bij Lupa Outdoors een uitgebreid assortiment gespecialiseerde waterreinigingsmiddelen, onder andere van het merk Oase.

Soorten waterreinigingsmiddelen
Lupa voert diverse soorten waterreinigingsmiddelen:

  • Draadalgenreguleerder: werkt tegen draadalgen, blauwwier en eendekroos, voorkomt algengroei en verbetert het filtervermogen.
  • Aqua Balance: herstelt op natuurlijke wijze het evenwicht in de vijver; onschadelijk voor vijverbewoners.
  • Start Bacteriën: biologische zelfreiniger om algengroei tegen te gaan en het water te zuiveren; voorziet vers vijverwater van noodzakelijke, actieve micro-organismen.
  • Slib Minus: gaat vertroebeling of het dichtslibben van uw vijver tegen met behulp van krachtige bacteriën; reiniging zonder dat u het water hoeft te verversen.
  • Zuurstof Stabilisator: verhoogt het zuurstofaandeel in het vijverwater en voorkomt vorming van rottingsgas; ondersteunt de biologische, zelf-reinigende kracht van het water.
  • PH-waarde Minus: reduceert de PG-waarde door natuurlijke zuren en voorkomt ammoniak-vergiftiging.
  • Hardheidsgraad Plus: vergroot de carbonaathardheid in verbruikt vijverwater; stabiliseert het evenwicht tussen kalk en koolzuur.
  • Kristalhelder: maakt groen, troebel vijverwater weer helder.

Welk waterreinigingsmiddel?
Wilt u meer informatie over de verschillende waterreinigingsmiddelen? De vijverspecialisten van Lupa Outdoors kunnen u uitgebreid adviseren. Bezoek ons vijvercentrum of neem contact met ons op.