Stetson hoeden

Een hoed is meer dan een mooi hoofddeksel. Het beschermt uw hoofd tegen weer en wind. Dat geldt zeker voor de hoeden van het merk Stetson. Stetson hoeden worden o.a.gemaakt van bevervacht, een natuurlijk materiaal dat geen water opneemt. Kortom: een Stetson hoed maakt uw outdoor-outfit compleet.

Stetson hoeden zijn een populair outdoor-product omdat ze waterdicht zijn, beschermen tegen de elementen, een isolerende werking hebben, tegen een stootje kunnen en hun vorm blijven behouden onder bijna alle omstandigheden.

Stetson: meer dan 100 jaar een begrip
Stetson hoeden zijn ontstaan in 1860 tijdens het goud zoeken in de bergen van Colorado. John B. Stetson, afkomstig uit een hoedenmakersfamilie, kwam erachter dat bevervacht geen water opnam. Hij leerde van zijn vader dat een grote stilstaande ruimte met lucht voor isolatie zorgt. Ook besefte hij dat dat een brede rand noodzakelijk was om zich te beschermen tegen zowel zonlicht als regendruppels. Hij besloot deze gegevens te combineren en ging hoeden maken van bevervacht, met een brede rand en met veel stilstaande lucht bovenin.

Stetson hoeden
Tot op de dag van vandaag wordt de bevervacht gebruikt voor de Stetson hoeden. De mate waarin wordt aangegeven met kruisjes. 100 kruisjes betekent een hoed van 100% bevervacht.

Inmiddels is de collectie flink uitgebreid. Naast de alom bekende ‘cowboyhoed’, het originele exemplaar, zijn er ook diverse andere modellen en stijlen Stetson hoofddeksels, zodat er voor ieder wat wils is.

De collectie die u bij ons in de winkel kunt vinden variëren van de stijlvolle zomer- of wintercaps tot de zeer mooie vilten (winter)hoeden.

Draag een Stetson, stijlvol door het leven.

 

Een greep uit ons assortiment

stetson-hatteras-linen-check
stetson-ralston-wheat

stetson-marcy-raffia
stetson-redding-cowhide

stetson-okolona-vitafelt
stetson-telida-toyo